immediate solutions

Harald Pluym (Peugeot) is Fleetmanager van het jaar

Harald Pluym (Peugeot) is Fleetmanager van het jaar

Na vijf nominaties de afgelopen jaren werd Harald Pluym van Peugeot Belgium dit jaar verkozen tot Fleetmanager van 2014. Bij Peugeot Belgium bestaat 40% van de portefeuille uit B2B-wagens, goed voor zo'n 226.700 voertuigen. Daarmee staat Peugeot in voor zo'n 40% van de totale Belgische fleetmarkt.

"Het is voor mij, mijn team en heel Peugeot Belgium een mooie beloning. Sinds 2010 leveren we inspanningen om ons dealersnet te professionaliseren en hen te wijzen op de B2B-mogelijkheden. We hebben een homogeen gamma en vanaf dit jaar ook een nieuw fleetbeleid. Daarmee gaan we de concurrentie met de premiummerken aan. De fleetmarkt zal in 2014 stabiel blijven en er is voor iedereen een plekje, maar er zal een creatieve benadering nodig zijn."

Waarom Peugeot de award gewonnen heeft? "Ik denk dat wij vooral heel beschikbaar zijn voor ál onze klanten en goed naar hen luisteren. Zo detecteren we hun noden in een snel evoluerende maatschappij en spelen we daarop in." Sinds de nieuwe fiscaliteit voor bedrijfswagens ziet Harald Pluym dat bedrijven nog meer op zoek gaan naar nieuwe wagens met een zo laag mogelijke uitstoot. "Bedrijfswagens moeten nu vooral lichter, groener en functioneler zijn." Langzaamaan groeit volgens hem ook de vraag van bedrijven naar nieuwe technologieën zoals hybride voertuigen. "Maar om ook de bestuurders te overtuigen, zal er volgens mij een fiscaal duwtje in de rug nodig zijn."